Contact

x

Dienst Sociaal Domein afdeling Sociale Zaken

Stadhuisplein 1

Almere

Postbus 200

1300 AE Almere

Tel. 14 036 (tussen 8.30 - 17.00 uur)

www.almere.nl

Uw code 20190819102147

Start

Welkom bij 'Bereken uw recht' van de gemeente Almere!

Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u mogelijk recht heeft op een gemeentelijke vergoeding.

Tips bij het invullen:

  • Zorg dat u gegevens over uw inkomen en uw banksaldo bij de hand heeft.
  • Tijdens het programma kunt u met de terugknop gegevens wijzigen.
  • Om de privacy te waarborgen, hoeft u uw naam en adres niet in te vullen.
  • Een blauwe i is klikbaar en geeft informatie.

Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u mogelijk recht heeft.


Let op. Dit programma kijkt alleen of er mogelijk recht bestaat op regelingen van de gemeente Almere. Er is ook een programma waarmee u kunt bekijken of u recht heeft op landelijke regelingen, zoals bijvoorbeeld de zorgtoeslag. Dit programma heet eveneens Bereken uw recht.


U ziet op iedere pagina keuzelijsten. Soms kunt u een bedrag intypen. U wordt zo door het programma geleid.
Vanaf de volgende pagina staat bovenaan elke pagina een rijtje met blokjes met het overzicht van de door te lopen pagina's.
U kunt zo zien waar u zich bevindt bij het doorlopen van het programma. Het programma slaat de pagina's die voor u niet van belang zijn over. U hoeft zo niet teveel in te vullen.
Na het invullen van de pagina kunt u vervolgens op de button 'verder' klikken onderaan de pagina om naar de volgende pagina te gaan.

Als u een laag inkomen heeft, kan het moeilijk zijn om rond te komen. De gemeente Almere en andere organisatie kunnen u daarbij helpen. Niet alleen met geld, maar ook met advies, hulp en activiteiten. In deze folder leest u wat u kunt krijgen en wat u kunt doen. En wie u daarbij kan helpen.