Contact

x

Afdeling Samenleving

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

14 0528

www.dewolden.nl

Uw code 20200328230324

Start

Welkom bij 'Bereken uw recht' van gemeente De Wolden.

Kijk of u gebruik kunt maken van regelingen van uw gemeente!


Tips bij het invullen:

  1. Zorg dat u uw gegevens over uw inkomen en uw banksaldo bij de hand hebt.
  2. Wilt u iets wijzigen? Drukt u dan tijdens het invullen van het programma op de terugknop.
  3. Bij veel vragen en regelingen staat een i. Als u hier op klikt, krijgt u meer informatie.
  4. Om de privacy te waarborgen, hoeft u uw naam en adres niet in te vullen.
  5. Heeft u moeite met het beantwoorden van de vragen? Vraag dan bijvoorbeeld de mensen van het wijkteam, het wijkcentrum, de vakbond, de welzijnsorganisatie of een vriend of familielid om u te helpen.

Op deze site van Bereken uw Recht kunt u zien of u recht hebt op regelingen van de gemeente.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor landelijke regelingen? Kijk dan op de landelijke website van Bereken uw Recht.


Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft.
Om deze gemeentelijke vergoeding ook te krijgen, moet u een aanvraag indienen. U kunt dit programma gebruiken om uw aanvraag makkelijker te maken. Als u met dit programma eerst berekent op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft, dan kunt u dit uitprinten en meenemen als u uw aanvraag indient.

Wilt u een aanvraag voor een gemeentelijke vergoeding indienen? Dan kunt u bellen met Sociale Zaken. De openingstijden zijn:
- Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 10.00 en donderdagmiddag van 13.00 – 14.00 uur, telefoonnummer 0528 – 378200.
- Bezoekuur (zonder afspraak): maandag t/m donderdag van 10.00 – 12.00 uur. voor een aanvraagformulier. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij het gemeentehuis.

Het programma geeft dus géén recht op een gemeentelijke vergoeding maar helpt u bij een aanvraag.