Contact

x

Werkplein Drentsche Aa

Javastraat 15

9401 KZ Assen

Postbus 392

9400 AJ Assen

0592 - 391 600

www.wpda.nl

Uw code 20211019230419

Start

Welkom bij 'Bereken uw recht' van Werkplein Drentsche Aa, de intergemeentelijke Sociale Dienst van Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo.

Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u mogelijk recht heeft op een gemeentelijke vergoeding of voorziening.

Tips bij het invullen:

1. Zorg dat u gegevens over uw inkomen en uw banksaldo bij de hand heeft.
2. Tijdens het programma kunt u met de terugknop gegevens wijzigen.
3. Om uw privacy te waarborgen wordt het programma anoniem ingevuld.
4. Voor hulp bij het invullen: klik op het blauwe i-teken!

U ziet op iedere pagina één of meer vragen met keuzemogelijkheden. Selecteer het voor u juiste antwoord. Soms kunt u een bedrag intypen. Klik daarna op de knop verder. Wilt u een eerder gegeven antwoord wijzigen? Klik dan op de knop terug.


Heeft u al uw gegevens (inkomen, banksaldo, huur, zorgverzekering) bij de hand? Dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.


Bereken uw Recht geeft vrij nauwkeurig aan of u recht heeft op één of meer inkomensregelingen van de gemeente. Bijvoorbeeld op bijzondere bijstand, een regeling voor sport en cultuur of een regeling voor schoolgaande kinderen. Het is belangrijk dat u de juiste gegevens invult. Of u ook echt recht heeft bepaalt de gemeente.

Aan het eind van het programma ziet u van welke regeling(en) u waarschijnlijk gebruik kunt maken. U leest ook hoe u de regeling(en) aanvraagt.

U kunt met Bereken uw Recht niet uitrekenen of u recht heeft op een bijstandsuitkering of op een voorziening uit de Wmo.


U blijft anoniem, u hoeft nergens in Bereken uw Recht uw naam en adres in te vullen. Pas als u een regeling aanvraagt vult u op het aanvraagformulier van de gemeente uw gegevens in.


Op deze site van Bereken uw Recht kunt u zien of u recht hebt op regelingen van de gemeente. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor landelijke regelingen? Kijk dan op de landelijke website van Bereken uw Recht.


De contactgegevens van de Intergemeentelijke Sociale Dienst zijn:

Intergemeentelijke Sociale Dienst

gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo

Werkplein Drentsche Aa

Stationsstraat 30-32

9401 KX Assen

T 0592 391600

F 0592 391609

I www.wpda.nl