Contact

x

Afdeling Samenleving

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

14 0528

www.dewolden.nl

Uw code 20211020003631

Start

Bereken uw Recht De Wolden

Kijk of u gebruik kunt maken van de regelingen van uw gemeente!


Tips bij het invullen

1. Zorg dat u gegevens over uw inkomen, uw banksaldo, uw zorgverzekering en uw huur bij de hand hebt.
2. Bij veel vragen en regelingen staat een ?. Klik hierop voor meer informatie.
3. Heeft u moeite met het beantwoorden van de vragen? Vraag dan bijvoorbeeld de mensen van het wijkteam, het wijkcentrum, de vakbond, de welzijnsorganisatie of een vriend of familielid om u te helpen.

Handig om te weten

Op deze site van Bereken uw Recht kunt u zien of u recht heeft op regelingen van de gemeente.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor landelijke regelingen? Kijk dan op de landelijke website van Bereken uw Recht.
Als u de landelijke site eerst invult en doorklikt naar Bereken uw Recht De Wolden, worden uw gegevens overgenomen in deze site.


Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft.
Om deze gemeentelijke vergoeding ook te krijgen, moet u een aanvraag indienen. U kunt dit programma gebruiken om uw aanvraag makkelijker te maken. Als u met dit programma eerst berekent op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft, dan kunt u dit uitprinten en meenemen als u uw aanvraag indient.

Wilt u een aanvraag voor een gemeentelijke vergoeding indienen? Dan kunt u bellen met Sociale Zaken. De openingstijden zijn:
- Telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 10.00 en donderdagmiddag van 13.00 – 14.00 uur, telefoonnummer 0528 – 378200.
- Bezoekuur (zonder afspraak): maandag t/m donderdag van 10.00 – 12.00 uur. voor een aanvraagformulier. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij het gemeentehuis.

Het programma geeft dus géén recht op een gemeentelijke vergoeding maar helpt u bij een aanvraag.