Start

Contact

Bezoekadres:

Stadhuisplein 100

1506 MZ Zaandam

Postbus 2000

1500 GA Zaandam

Klant Contact Centrum: 14075 (08.30-17.00 uur lokaal tarief)

www.zaanstad.nl

Uw code 20220406101106

Bereken uw recht Zaanstad

 

Kijk of u gebruik kunt maken van de regelingen van uw gemeente!

Tips bij het invullen

1. Zorg dat u gegevens over uw inkomen, uw banksaldo, uw zorgverzekering en uw huur bij de hand hebt.
2. Bij veel vragen en regelingen staat een ?. Klik hierop voor meer informatie.
3. Heeft u moeite met het beantwoorden van de vragen? Vraag dan bijvoorbeeld de mensen van het wijkteam, het wijkcentrum, de vakbond, de welzijnsorganisatie of een vriend of familielid om u te helpen.

Handig om te weten

Op deze site van Bereken uw Recht kunt u zien of u recht heeft op regelingen van de gemeente.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor landelijke regelingen? Kijk dan op de landelijke site van Bereken uw Recht (Nibud).
Als u de landelijke site eerst invult en doorklikt naar Bereken uw Recht Zaanstad, worden uw gegevens overgenomen in deze site.

?Hoe lang duurt het invullen?
Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw gegevens over de huur- en zorgtoeslag en de door u te betalen huur en premie zorgverzekering), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

?Waar geeft dit programma recht op?

Als u de juiste gegevens invoert, dan vertelt Bereken uw recht zo nauwkeurig mogelijk op welke vergoeding of vergoedingen u van de gemeente Zaanstad recht heeft. Om deze gemeentelijke vergoeding ook te krijgen kunt u een aanvraag indienen bij het Sociale Wijkteam in uw buurt. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ons Klantcontactcentrum: 14 075. Het programma geeft géén recht op een gemeentelijke vergoeding maar geeft aan of u mogelijk in aanmerking komt voor een regeling.