Start

Contact

Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning

Raadhuisstraat 1

5801 MB Venray

Postbus 500

5800 AM Venray

0478 - 523 333

www.venray.nl

Uw code 20220701181358

Bereken uw Recht

Kijk of u gebruik kunt maken van de regelingen van de gemeente Venray!

Tips bij het invullen:

  1. Zorg dat u gegevens over uw inkomen, uw banksaldo, uw zorgverzekering en uw huur bij de hand hebt.
  2. Bij veel vragen en regelingen staat een ?. Klik hierop voor meer informatie.
  3. Heeft u moeite met het beantwoorden van de vragen? Vraag dan bijvoorbeeld de mensen van het wijkteam, het wijkcentrum, de vakbond, de welzijnsorganisatie of een vriend of familielid om u te helpen.

?Hoe lang duurt het invullen?
Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

?Waar geeft dit programma recht op?
Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft.
Om deze gemeentelijke vergoeding ook te krijgen, moet u een aanvraag indienen. U kunt dit programma gebruiken om uw aanvraag makkelijker te maken. Als u met dit programma eerst berekent op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft, dan kunt u dit uitprinten en meenemen als u uw aanvraag indient. De gemeente kent bij sommige kosten maximale vergoedingen. Dit betekent dat het bedrag welk uit de berekening komt niet altijd het bedrag is waar u recht op heeft

Wilt u een aanvraag voor een gemeentelijke vergoeding indienen? Dan kunt u bellen met de afdeling Maatschappelijke Diensten, telefoonnummer (0478) 52 33 33, dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur. U kunt dan vragen naar uw coach of, als u die niet heeft, naar een zorgcoach van de afdeling Maatschappelijke Diensten, voor een aanvraagformulier. Indien u al een uitkering van de afdeling Maatschappelijke Diensten ontvangt en een vaste coach heeft, dan kunt u het aanvraagformulier ook ophalen bij het Zorgloket bij de afdeling Publieksdiensten. U dient dan wel een afspraak te maken. U kunt het ook downloaden. Ga naar de website www.venray.nl en klik dan op digitale balie. Als u het product gevonden heeft kunt u het formulier uitprinten.

Het programma geeft dus géén recht op een gemeentelijke vergoeding maar helpt u bij een aanvraag.