Start

Contact

Werkplein Drentsche Aa

Javastraat 15

9401 KZ Assen

Postbus 392

9400 AJ Assen

0592 - 391 600

www.wpda.nl

Uw code 20220701183548

Welkom bij 'Bereken uw recht' van Werkplein Drentsche Aa, de intergemeentelijke Sociale Dienst van Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo.

Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u mogelijk recht heeft op een gemeentelijke vergoeding of voorziening.

Tips bij het invullen:

1. Zorg dat u gegevens over uw inkomen en uw banksaldo bij de hand heeft.
2. Tijdens het programma kunt u met de terugknop gegevens wijzigen.
3. Om uw privacy te waarborgen wordt het programma anoniem ingevuld.
4. Voor hulp bij het invullen: klik op het blauwe i-teken!

?Hoe werkt Bereken uw Recht?

U ziet op iedere pagina één of meer vragen met keuzemogelijkheden. Selecteer het voor u juiste antwoord. Soms kunt u een bedrag intypen. Klik daarna op de knop verder. Wilt u een eerder gegeven antwoord wijzigen? Klik dan op de knop terug.


?Hoe lang duurt het invullen?

Heeft u al uw gegevens (inkomen, banksaldo, huur, zorgverzekering) bij de hand? Dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.


?Waar geeft dit programma recht op?

Bereken uw Recht geeft vrij nauwkeurig aan of u recht heeft op één of meer inkomensregelingen van de gemeente. Bijvoorbeeld op bijzondere bijstand, een regeling voor sport en cultuur of een regeling voor schoolgaande kinderen. Het is belangrijk dat u de juiste gegevens invult. Of u ook echt recht heeft bepaalt de gemeente.

Aan het eind van het programma ziet u van welke regeling(en) u waarschijnlijk gebruik kunt maken. U leest ook hoe u de regeling(en) aanvraagt.

U kunt met Bereken uw Recht niet uitrekenen of u recht heeft op een bijstandsuitkering of op een voorziening uit de Wmo.


?Hoe zit het met privacy?

U blijft anoniem, u hoeft nergens in Bereken uw Recht uw naam en adres in te vullen. Pas als u een regeling aanvraagt vult u op het aanvraagformulier van de gemeente uw gegevens in.


?Heb ik ook recht op landelijke regelingen?

Op deze site van Bereken uw Recht kunt u zien of u recht hebt op regelingen van de gemeente. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor landelijke regelingen? Kijk dan op de landelijke website van Bereken uw Recht.


?Waar kunt u ons vinden?

De contactgegevens van de Intergemeentelijke Sociale Dienst zijn:

Intergemeentelijke Sociale Dienst

gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo

Werkplein Drentsche Aa

Stationsstraat 30-32

9401 KX Assen

T 0592 391600

F 0592 391609

I www.wpda.nl