Start

Contact

Servicepunt Sociale Ondersteuning

Raadhuisplein 2

3771 ER Barneveld

Postbus 63

3770 AB Barneveld

T 140342 (netnummer niet nodig)

Uw code 20221018211717

Welkom bij Bereken uw recht plus van de gemeente Barneveld

Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u recht heeft op een van de regelingen voor inwoners van de gemeente Barneveld met een laag inkomen.

Wilt u meer weten over landelijke regelingen zoals huur- en zorgtoeslag? Kijk dan hier: www.berekenuwrecht.nibud.nl

LET OP: Indien u zelfstandig ondernemer bent dient uw inkomen duidelijk toetsbaar te zijn. Wanneer u deze aanvraag invult zult u een scherm tegenkomen met vragen over uw inkomsten. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan vult u uw gemiddelde maandelijkse inkomsten in bij ‘Ik ontvang inkomsten uit arbeid’

Tips bij het invullen:

  1. Zorg dat u uw gegevens over uw inkomen, banksaldo, huurgegevens en uw DigiD-code bij de hand heeft.
  2. Wilt u iets wijzigen? Drukt u dan tijdens het invullen van het programma op de terugknop.
  3. Een blauwe i is klikbaar en geeft informatie.

?Hoe werkt BerekenUwRecht?

U ziet op iedere pagina keuzelijsten. Soms kunt u een bedrag intypen. U wordt zo door het programma geleid. Vanaf de volgende pagina staat bovenaan elke pagina een rijtje met blokjes met het overzicht van de door te lopen pagina's. U kunt zo zien waar u zich bevindt bij het doorlopen van het programma. Het programma slaat de pagina's die voor u niet van belang zijn over. U hoeft zo niet teveel in te vullen.

Na het invullen van de pagina kunt u vervolgens op de button 'verder' klikken onderaan de pagina om naar de volgende pagina te gaan.

NIEUW: u kunt met dit programma ook digitaal een aanvraag indienen. Volg de stappen en u komt bij de digitale aanvraag uit.


?Hoe lang duurt het invullen?
Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens en uw burgerservicenummer), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

?Waar geeft dit programma recht op?
Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft.
Om deze gemeentelijke vergoeding ook te krijgen, moet u een aanvraag indienen. U kunt dit programma gebruiken om uw aanvraag makkelijker te maken. Als u met dit programma eerst berekent op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft, dan kunt u direct digitaal een aanvraag indienen.

Het programma geeft dus géén recht op een gemeentelijke vergoeding maar helpt u bij een aanvraag. Na het indienen van een aanvraag beoordeelt de gemeente of u recht heeft op een vergoeding.