Start

Contact

Zorg en ondersteuning

Zandstraat 94

5705 AZ Helmond

Postbus 227

5700 AE Helmond

14 0492 (optie 2)

Uw code 20221123122727

Kijk of u gebruik kunt maken van de regelingen van uw gemeente!

In Helmond kunnen inwoners met een laag inkomen op veel manieren ondersteuning krijgen. Maak hier vooral gebruik van. De hulp en adviezen zijn gratis.   Vul de vragenlijst in en ontdek of u misschien vergoedingen of hulp kunt krijgen. Wanneer u al uw gegevens bij de hand heeft duurt het invullen ongeveer 10 minuten.


?Tips bij het invullen

1.       Hou gegevens over uw inkomen, banksaldo, zorgverzekering en huur of hypotheek bij de hand.

2.       Bij veel onderwerpen staat een vraagteken. Klik hierop voor meer informatie.

3.       Vindt u het moeilijk de vragen te beantwoorden? Vraag dan hulp aan een vriend of familielid. U kunt ook ondersteuning krijgen bij het invullen van de vragen door vrijwilligers van de Formulierenbrigade en de Sociaal Raadslieden van de LEVgroep. Zij weten alles over de voorzieningen in Helmond. Zij kunnen u ook ondersteunen bij het aanvragen. De formulierenbrigade is telefonisch bereikbaar op (0492) 59 89 89 of klik hier voor meer informatie.

4. Heeft u na het invullen vragen of andere ondersteuning nodig? Kunt u geen of weinig vergoedingen krijgen, maar heeft u wel hulp nodig? Bel dan vooral naar 14 0492, optie 2. Dan krijgt u iemand vanuit zorg en ondersteuning van de gemeente Helmond aan de lijn. Zij kijken met u mee en helpen u graag verder.


?Hoe zit het met de privacy?

U blijft anoniem, u hoeft nergens in BerekenUwRecht uw naam en adres in te vullen. Pas als u een regeling aanvraagt vult u op het aanvraagformulier van de gemeente uw gegevens in.


?Heb ik ook recht op landelijke regelingen?

Op deze site van BerekenUwRecht kunt u zien of u recht hebt op regelingen van de gemeente. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor landelijke regelingen? Kijk dan op de landelijke website van BerekenUwRecht.