Start

Contact

Uitvoeringsorganisatie BBS

Raadhuisplein 1

3762 AV Soest

Postbus 2000

3760 CA Soest

(035) 609 3562

www.bbsuo.nl

Uw code 20230528203412

BerekenUwRecht 

Kijk of u gebruik kunt maken van de regelingen van uw gemeente!


Tips bij het invullen

1. Zorg dat u gegevens over uw inkomen, uw banksaldo, uw zorgverzekering en uw huur bij de hand hebt.
2. Bij veel vragen en regelingen staat een ?. Klik hierop voor meer informatie.
3. Heeft u moeite met het beantwoorden van de vragen? Vraag dan bijvoorbeeld of een vriend of familielid om u te helpen. U kunt ook binnenlopen bij PIT Baarn op de Eemnesserweg 17 in Baarn. De medewerkers van PIT helpen u graag op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-12.00u.


?Hoe lang duurt het invullen?

Heeft u al uw gegevens (inkomen, banksaldo, huur, zorgverzekering) bij de hand? Dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.


?Hoe werkt BerekenUwRecht?

U ziet op iedere pagina één of meer vragen met keuzemogelijkheden. Selecteer het voor u juiste antwoord. Soms kunt u een bedrag intypen. Klik daarna op de knop verder. Wilt u een eerder gegeven antwoord wijzigen? Klik dan op de knop terug.


?Landelijke regelingen

Op deze site van BerekenUwRecht kunt u zien of u recht hebt op regelingen van de gemeente. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor landelijke regelingen? Kijk dan op de landelijke website van BerekenUwRecht.


?Hoe zit het met mijn privacy?

U blijft anoniem, u hoeft nergens in BerekenUwRecht uw naam en adres in te vullen. Pas als u een regeling aanvraagt vult u op het aanvraagformulier van de gemeente uw gegevens in.


?Wat kan ik doen met BerekenUwRecht?

BerekenUwRecht geeft vrij nauwkeurig aan of u recht heeft op één of meer inkomensregelingen van de gemeente. Bijvoorbeeld op bijzondere bijstand, een regeling voor sport en cultuur of een regeling voor schoolgaande kinderen. Het is belangrijk dat u de juiste gegevens invult. Of u ook echt recht heeft bepaalt de gemeente.
Aan het eind van het programma ziet u van welke regeling(en) u waarschijnlijk gebruik kunt maken. U leest ook hoe u de regeling(en) aanvraagt.
U kunt met BerekenUwRecht niet uitrekenen of u recht heeft op een bijstandsuitkering of op een voorziening uit de Wmo.