Start

Contact

Gemeente

Stadhuisplein 1

5461 AD Veghel

Postbus 10001

5460 DA Veghel

14 0413

Uw code 20240625111321

Welkom bij 'Bereken uw recht' van Meierijstad

en de gemeenten Bernheze en Boekel

Bereken Uw Recht is vooral bedoeld voor mensen met een laag inkomen.

Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u recht heeft op bijzondere bijstand of aanvullende vergoedingen.

Met DigiD kunt u gelijk uw aanraag indienen. Heeft u geen DigiD? Onderaan op deze pagina leest u hoe u DigiD kunt aanvragen.

Tips bij het invullen:

  • Zorg dat u uw gegevens over uw inkomen, banksaldo, huur en huurtoeslag, heffingskortingen van de Belastingdienst en bewijsstukken van eventuele schulden bij de hand heeft.
  • Wilt u iets wijzigen? Drukt u dan tijdens het invullen van het programma op de terugknop.
  • Om de privacy te waarborgen, hoeft u uw naam en adres niet in te vullen.
  • Een blauwe i is klikbaar en geeft informatie.

?Vermogen

Let op !

Om gebruik te kunnen maken van de inkomensondersteunende regelingen van Meierijstad, mag uw vermogen (per 1 januari 2023) niet meer zijn dan

  • Gehuwden/samenwonenden en alleenstaande ouders: € 15.210,--
  • Alleenstaanden: € 7.605,--

Vermogen is bijvoorbeeld: een banksaldo, auto, grond, garage, woning, caravan, boot, effecten, vorderingen, spaarbrieven, enzovoort.

Opeisbare schulden worden onder bepaalde voorwaarden in mindering gebracht op het vermogen.


?Hoe lang duurt het invullen?
Als u al uw gegevens bij de hand heeft (zoals uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

?Waar geeft het programma recht op?

Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke regeling/vergoeding u mogelijk recht heeft. Het programma geeft dus géén recht op een vergoeding maar helpt u wel bij een aanvraag.

U kunt er ook voor kiezen om met dit programma te berekenen op welke vergoeding u misschien recht heeft, en daarna een afspraak maken met de gemeente Meierijstad of langskomen bij het Minimaloket van de gemeente. U kunt dan uw gegevens uitprinten en meenemen als u uw aanvraag indient.

Wilt u aanvullende informatie?


Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Meierijstad, telefoonnummer 14 0413 (op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur) of langskomen bij het Minimaloket van Meierijstad (op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur). Medewerkers van het Minimaloket helpen u dan met uw aanvraag. Neemt u wel uw legitimatiebewijs en eventuele bewijsstukken mee. Als u ook het contactnummer noteert, dan kunnen wij uw ingevulde gegevens uit Bereken uw Recht halen.

Wanneer kunt u bij de Formulierenbrigade terecht?


Op maandag t/m vrijdag kunt u tussen 9.00 uur en 11.00 uur zonder afspraak langskomen (vrije inloop)voor hulp bij het invullen van uw aanvraag. Neem uw DigiD en eventuele bewijsstukken mee. U kunt ook een afspraak maken. Bel hiervoor 14 0413 of stuur een e mail naar info@meierijstad.nl.

Kijk ook naar de landelijke regelingen!


U bent nu in de gemeentelijke versie van Bereken uw Recht.


Dit deel van het programma, speciaal gemaakt voor Meierijstad en de gemeenten Bernheze en Boekel, geeft aan op welke gemeentelijke regelingen u recht heeft.

Het is voor u van belang om ook de landelijke versie van Bereken uw Recht te bekijken. Hier kunt u zien op welke landelijke regelingen u recht heeft.


Zoals bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, of andere vergoedingen van de Belastingdienst.


?Geen DigiD?

Heeft u geen DigiD inlogcode ? Vraag er dan een aan. In deze handleiding leest u hoe u DigiD kunt aanvragen.
Handleiding DigiD aanvragen (1.16 mb)
Of kom langs bij de Formulierenbrigade. Zij kunnen u hierbij helpen.