Contact

Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning

Raadhuisstraat 1

5801 MB Venray

Postbus 500

5800 AM Venray

0478 - 523 333

Uw code 20170924013941

Welkom bij 'Bereken uw recht'.

Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding.


Tips bij het invullen.


Hoe werkt dit programma?

U ziet op iedere pagina keuzelijsten. Soms kunt u een bedrag intypen. U wordt zo door het programma geleid.

Vanaf de volgende pagina staat bovenaan elke pagina een rijtje met blokjes met het overzicht van de door te lopen pagina's.
U kunt zo zien waar u zich bevindt bij het doorlopen van het programma. Het programma slaat de pagina's die voor u niet van belang zijn over. U hoeft zo niet teveel in te vullen.
Na het invullen van de pagina kunt u vervolgens op de button 'verder' klikken onderaan de pagina om naar de volgende pagina te gaan.


i Hoe lang duurt het invullen?
Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

i Waar geeft dit programma recht op?
Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft.
Om deze gemeentelijke vergoeding ook te krijgen, moet u een aanvraag indienen. U kunt dit programma gebruiken om uw aanvraag makkelijker te maken. Als u met dit programma eerst berekent op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft, dan kunt u dit uitprinten en meenemen als u uw aanvraag indient. De gemeente kent bij sommige kosten maximale vergoedingen. Dit betekent dat het bedrag welk uit de berekening komt niet altijd het bedrag is waar u recht op heeft

Wilt u een aanvraag voor een gemeentelijke vergoeding indienen? Dan kunt u bellen met de afdeling Maatschappelijke Diensten, telefoonnummer (0478) 52 33 33, dagelijks tussen 9.00 en 10.00 uur. U kunt dan vragen naar uw coach of, als u die niet heeft, naar een zorgcoach van de afdeling Maatschappelijke Diensten, voor een aanvraagformulier. Indien u al een uitkering van de afdeling Maatschappelijke Diensten ontvangt en een vaste coach heeft, dan kunt u het aanvraagformulier ook ophalen bij het Zorgloket bij de afdeling Publieksdiensten. U dient dan wel een afspraak te maken. U kunt het ook downloaden. Ga naar de website www.venray.nl en klik dan op digitale balie. Als u het product gevonden heeft kunt u het formulier uitprinten.

Het programma geeft dus géén recht op een gemeentelijke vergoeding maar helpt u bij een aanvraag.