Contact

Afdeling Werk Zorg en Inkomen

Stadhuisplein 1

2711 EC Zoetermeer

Postbus 15

2700 AA Zoetermeer

14 079

www.zoetermeer.nl

Uw code 20170924014425

Welkom bij 'Bereken uw recht' van de gemeente Zoetermeer!

Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u mogelijk recht heeft op een gemeentelijke vergoeding.

U ziet op iedere pagina keuzelijsten. Soms kunt u een bedrag intypen. U wordt zo door het programma geleid.

Vanaf de volgende pagina staat bovenaan elke pagina een rijtje met blokjes met het overzicht van de door te lopen pagina's. U kunt zo zien waar u zich bevindt bij het doorlopen van het programma. Het programma slaat de pagina's die voor u niet van belang zijn over. Zo hoeft u niet teveel in te vullen. Na het invullen van de pagina kunt u vervolgens op de button 'verder' klikken onderaan de pagina om naar de volgende pagina te gaan.

Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft. Voor iedere gemeentelijke regeling die u wilt aanvragen, ziet u een lampje.

  • Ziet u een groene score, dan heeft u veel kans op een gemeentelijke vergoeding.
  • Ziet u een rode score, dan maakt u weinig of geen kans op een gemeentelijke vergoeding.
  • Ziet u een blauw licht, dan is het onzeker of u in aanmerking komt voor een gemeentelijke vergoeding. Neemt u in dit geval contact op met het Loket Werk, Zorg en Inkomen.

Vervolgens vraagt u deze gemeentelijke vergoeding aan. Het programma geeft dus géén recht op een gemeentelijke vergoeding, maar helpt u bij een aanvraag. U gebruikt dit programma dus om uw aanvraag makkelijk te maken. Print uw gegevens, bel voor een aanvraagformulier met 14 079, haal deze op bij het Stadhuis of download het formulier.

Tips bij het invullen:

  • Zorg dat u gegevens over uw inkomen en uw banksaldo bij de hand heeft.
  • Tijdens het programma kunt u met de terugknop gegevens wijzigen.
  • Om de privacy te waarborgen, hoeft u uw naam en adres niet in te vullen.
  • Een blauwe i is klikbaar en geeft informatie.

i Hoe lang duurt het invullen?
Als u al uw gegevens bij de hand heeft (uw inkomensgegevens, uw banksaldi en uw huurgegevens), dan duurt het invullen 5 tot 10 minuten.

i Waar geeft dit programma recht op?
Als u de juiste gegevens invoert, dan geeft het programma zo nauwkeurig mogelijk aan op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft.
Om deze gemeentelijke vergoeding ook te krijgen, moet u een aanvraag indienen. U kunt dit programma gebruiken om uw aanvraag makkelijker te maken. Als u met dit programma eerst berekent op welke gemeentelijke vergoeding u recht heeft, dan kunt u dit uitprinten en meenemen als u uw aanvraag indient.

Wilt u een aanvraag voor een gemeentelijke vergoeding indienen? Dan kunt u bellen met het Loket Werk, Zorg en Inkomen voor een aanvraagformulier. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij het Loket Werk, Zorg en Inkomen.

Het programma geeft dus géén recht op een gemeentelijke vergoeding maar helpt u bij een aanvraag.